Magistraţii Tribunalului Bihor au admis, astăzi, cererea de suspendare  a deciziei Inspectoratului Şcolar prin care profesorul Florin Nicoară a fost demis din funcţia de director al Colegiului Naţional "Emanuil Gojdu".

 

Sentinţa nu este definitivă dar este executorie iar potrivit hotărârii, magistraţii au dispus suspendarea deciziei 3867 din 21 mai, prin care Nicoară a fost demis, până la pronunţarea instanţei de fond. “Am primi de la avocat ştirea că ni s-a aprobat suspendarea deciziei. Am înţeles că voi fi din nou director, de luni. Cred că ar fi de bun simţ ca domnul Blage să îşi dea demisia pentru că a făcut atât de mult rău şcolii. Doar un exemplu vă dau. Eu coordonam comisia de burse şi din cauza faptului că am fost demis nu s-au putut plăti în jur de o mie de burse”, a spus Florin Nicoară, care referindu-se la examenele naţionale care se apropie şi la oportunitatea demiterii, a adăugat: “nu se poate să dai afară căpitanul echipei înainte de începerea campionatului”.

Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Bihor a decis vineri, 21 mai, să-l demită pe Florin Nicoară, directorul Colegiului Național „Emanuil Gojdu”. Cauza ar reprezenta-o faptul că a ignorat avertismentele IȘJ Bihor și a decis ca elevii să facă o zi online pe săptămână. 

Șeful IȘJ Bihor, Virgil Blage a susținut că fostul director de la „Gojdu” se consideră deasupra legii. „Cu toate că i s-a atras atenția că toți elevii trebuie să meargă la școală, vineri, în Consiliul de administrație al şcolii a decis ca o zi pe săptămână să fie online. Doi profesori cu normă întreagă şi unul cu jumătate de normă au adeverințe medicale că nu pot participa fizic, dar asta nu justifică în niciun caz ca, zilnic, 20% dintre elevi să nu participe la ore. Avem și plângeri din partea unor părinți că, deși există o decizie la nivel național cu privire la aceste lucruri, orele la ei durează 40 de minute și pauzele 5 minute. Nu poţi să faci o oră de 40 de minute. Nu putem să tolerăm astfel de comportamente de insubordonare, pentru că încurajăm și alte școli să procedeze la fel”, a explicat Virgil Blage.

Demiterea directorului a fost contestată de o parte dintre elevi și profesori. Consiliul Elevilor de la „Gojdu” a postat pe pagina de Facebook a Colegiului un mesaj cu „Uniți pentru directorul Nicoară Florin”. Tinerii au protestat apoi de mai multe ori şi au avut şi o întâlnire cu Virgil Blage, şeful IŞJ Bihor.