Fostul decan al Facultății de Drept din Oradea, și unul dintre capii proeminenţi ai fostei securități comuniste, Ovidiu Țincă a încetat din viață luni, din cauza unui infarct. Colonel în rezervă, Țincă mai trecuse prin două infarcturi.

Facultatea de Drept a arborat luni steagul negru în memoria fostul decan. Decesul a fost neașteptat pentru că fostul profesor trecuse cu bine peste alte două infarcturi.

„Facultatea de Drept din cadrul Universității din Oradea se desparte de primul ei decan – profesorul universitar Ovidiu Ținca, trecut la cele veșnice în mod neașteptat. Profesorul Ovidiu Ținca a avut o contribuție decisivă la reluarea învățământului superior juridic și înființarea Facultății de Drept, din Oradea. Personalitate puternică, a modelat colectivul și evoluția facultății și va rămâne în memoria noastră ca o parte a istoriei Dreptului orădean, și nu numai. Contribuțiile sale științifice în domeniul Dreptului European și al Dreptului Muncii vor rămâne referințe ale juriștilor din România.

Acum, la despărțire, aducem mulțumiri, pentru tot ceea ce a realizat pentru facultatea noastră și ne angajăm că vom continua și dezvolta ceea ce domnia sa a început. Sincere condoleanțe familiei! Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în pace!”, a scris colectivul Facultății, pe pagina instituției.  

Ovidiu Ținca a fost șef adjunct al Securităţii Bihor şi şef de serviciu al Securităţii Cluj, fiind unul dintre cei care s-au ocupat de supravegherea Doinei Cornea. În 1995 a fost reactivat de Virgil Măgureanu, pe atunci director al SRI, şi instalat la comanda Centrului Operativ Zonal SRI. Între 1992 și 2004 a fost decan al Facultății de Drept a Universității din Oradea.