Voluntari din cadrul „Grupului Pescarilor Sportivi din Oradea” (GPSO), ai Aqua Crisius și Fundației Comunitare Oradea (FCO) au amplasat, zilele trecute, șase panouri informative și educative despre specificul vieții acvatice din zona de luncă a Crișului Repede.

 

Fundația Comunitară Oradea (FCO) anunță finalizarea cu succes a proiectului „Crișul Repede protejat – un viitor mai bun pentru orădeni”, finanțat în 2021 din programul „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități” și implementat de Asociația „Grupul Pescarilor Sportivi din Oradea”. Cu ajutorul finanțării obținute, Grupul Pescarilor Sportivi Orădeni (GPSO) a organizat, pe parcursul anului 2021, o serie de activități educaționale privind practicarea pescuitului recreativ-sportiv în zona urbană a Crișului Repede. Prima activitate din cadrul proiectului a constat în organizarea a două concursuri de pescuit, unul destinat copiilor (7-14 ani), iar celălalt destinat seniorilor comunității noastre, cu scopul socializării și creșterii nivelului de respect față de mediul acvatic urban. De asemenea, zona Crișului Repede a fost populată cu 3500 de exemplare juvenile de pește.

Ultima activitate din acest proiect a fost realizată vineri, 20 octombrie, când voluntarii GPSO, Aqua Crisius și FCO au amplasat șase panouri informative și educative despre specificul vieții acvatice a Crișului Repede în zona Silvaș, în lunca Crișului din Parcul Libertății și în zona Sovata.

„Conceptul panourilor este unul accesibil și ușor de înțeles pentru toate categoriile de vârstă, chiar și pentru cei mai mici, iar informațiile sunt disponibile în limbile română și maghiară. Montarea acestor panouri va contribui la informarea, conștientizarea și educarea publicului larg privind fauna acvatică a Crișului Repede și a celor mai importanți locatari ai ei, peștii”, menționează Teodora Albiter, director de programe în cadrul Fundației Comunitare Oradea.

Mai multe informaţii despre acest proiect sunt disponibile pe site-ul fundatiacomunitaraoradea.ro.

„Crișul Repede protejat – un viitor mai bun pentru orădeni” este un proiect finanţat de Lidl România, coordonat la nivel naţional de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România, şi implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Oradea. Proiectul a fost desfășurat de Asociația „Grupul Pescarilor Sportivi din Oradea”, în parteneriat cu Asociația „Aqua Crisius” și magazinul „Pescuit Total“ din Oradea.