Au început înscrierile la Gala Premiilor pentru Directorii Anului, un eveniment în cadrul căruia cei mai buni șefi de școală vor fi premiați cu câte 3.500 de euro. Înscrierile sunt deschise până pe 31 octombrie.

Gala Premiilor pentru Directorii Anului va avea loc pe 23 noiembrie, la Ateneul Român.

„Considerăm că directorul de școală este de o importanță strategică pentru că prin poziția pe care o ocupă are capacitatea de a influența viața a mii de elevi, familiile acestora și comunitatea, prin fiecare decizie pe care o ia. Tocmai de aceea, în fiecare an premiem directorii cu rezultate excepționale. Aceste modele de leadership educațional sunt un combustibil fără de care nu vom putea vedea educația din România transformată cu adevărat”, spune Andreea Nistor, director executiv al AVE.

În cadrul evenimentului le vor fi recunoscute meritele liderilor din educație care au demonstrat calități de leadership, management și strategie, pe care le-au arătat prin implicarea proactivă în transformarea educației în comunitățile și școlile din care fac parte. Premiile vor fi oferite pentru 4 categorii: Inovare, Antreprenoriat, Egalitate de Șanse, precum și marele premiu, „Directorul Anului 2022”. Detalii complete despre fiecare categorie sunt disponibile pe ave-romania.ro.

Directorii se pot preînscrie în doar câteva minute, prin completarea unui formular disponibil online, pe ave-romania.ro, secțiunea Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2022. O singură aplicație poate fi înscrisă pentru maximum două categorii de premii, iar fiecare director înscris este luat automat în considerare și pentru marele premiu „Directorul Anului 2022”.

Toți cei care cunosc un director pasionat sunt încurajați să îl recomande pentru înscriere, prin completarea unui formular online, disponibil aici. Ulterior, directorii recomandați vor fi contactați pentru înscriere de reprezentanții AVE.

Activitatea directorilor va fi evaluată de un juriu în funcție de un set de criterii clare, disponibile pe ave-romania.ro. Fiecare din cei patru directori câștigători ai acestei ediții va primi un premiu în valoare de 3.500 de euro. Scopul acestui premiu este de a susține directorii în proiectele pe care le au în derulare sau care urmează să fie începute în școala din care fac parte.

În plus, cei patru câștigători vor primi și o bursă integrală la Academia de Leadership și Management Școlar, program organizat de AVE pentru dezvoltarea și creșterea abilităților de leadership și management dedicat directorilor de școli și grădinițe care vor să îmbunătățească rezultatele educaționale din instituțiile pe care le conduc. Bursa valorează 3.300 de euro și este oferită de AVE și partenerii Academiei.

Gala Premiilor pentru Directorii Anului este un eveniment organizat pentru al șaselea an consecutiv de către AVE pentru a susține și premia directorii de școală care se remarcă printr-o activitate extraordinară și ajută la transformarea educației din România, începând cu propriile lor comunități.