Grădina Zoologică Oradea a găzduit sâmbătă, 1 octombrie, cea de-a XIV-a ediție a Zilei Părinților Adoptivi. Zeci de copii, însoțiți de părinți, au venit să-și vadă animalele adoptate, participând la pregătirea alimentației, dar și la hrănirea unora dintre animale.

„În prezent, la Grădina Zoologică Oradea sunt înregistrați aproximativ 70 de părinți adoptivi din Oradea, dar și din alte localități din țară, cum ar fi: Satu Mare, Cluj-Napoca, București, Constanța, Sibiu, Arad, Slatina, Lugoj, Brebu Megieșesc (judeţul Prahova) etc. Puii de tigru siberian au cei mai mulți părinți adoptivi, nu mai puțin de 14, urmați fiind de suricate și capibara, noul animal vedetă de la Zoo Oradea, care atrage vizitatori din întreaga țară”, precizează Loredana Buz, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Domeniului Public Oradea.

Părinții adoptivi au putut afla cu ce se hrănesc animalele, de câte ori pe zi mănâncă sau cum sunt îngrijite. De asemenea, ei au avut ocazia să interacționeze cu animalele adoptate, putând intra chiar în țarcuri la unele dintre ele, să le admire de-aproape sau chiar să le ofere hrană. Cel mai mare lipici în rândul copiilor l-a avut țarcul care găzduia iepuri și o capibara foarte sociabilă, care s-a lăsat mângâiată în voie.

„Muțumim pentru o experiență de neuitat. A fost o zi superbă”, a fost mesajul transmis de un părinte adoptiv pe pagina de socializare a Zoo Oradea.

Cei care vor să adopte un animal au de plătit, pentru un an, suma de 200 de lei, în cazul persoanelor fizice, și 500 lei, în cazul persoanelor juridice. Părinții adoptivi primesc în schimb un certificat de adopție, un magnet cadou, un magnet expus pe panoul de la intrare, precum și intrare gratuită timp de un an.

„Le muțumim pentru numărul mare de adopții și pentru aportul adus astfel la întreținerea animalelor. Sumele încasate sunt folosite pentru alimente, vitamine şi medicamente”, menționează Florin Ienciu, administratorul Zoo Oradea.

Ziua părinților adoptivi se organizează de două ori pe an, în ultima sâmbătă din luna aprilie și în prima sâmbătă din luna octombrie.