Pentru a eficientiza aprovizionarea cu medicamente și hrană a Spitalului Județean, unitatea medicală vrea să construiască un hub logistic dincolo de calea ferată în Ioșia Nord. Valoarea totală a proiectului s-ar ridica la 3-4 milioane de euro.

În conferința de presă desfășurată miercuri, 5 octombrie, la Spitalul Județean, managerul dr. Gheorghe Carp a prezentat un nou proiect de anvergură care, pe de o parte, ar moderniza și mai mult unitatea medicală, iar pe de altă parte, ar eficientiza aprovizionarea cu medicamente și hrană a medicilor și pacienților. Hub-ul va fi dotat cu bucătărie, spălătorie, farmacie și sistem modern de andocare.

„Dorim să construim un hub logistic pentru a eficientiza activitatea Spitalului. Am cerut deja Primăriei un teren pentru acest proiect și am primit unul de 7.000 de mp, dincolo de calea ferată în Ioșia Nord în vecinătatea Centurii Oradea. Mărimea și dotările noului centru au fost concepute luându-se în calcul nevoile spitalului după consumul din ultimele 6 luni. Va fi o clădire verde cu consum energetic minim. Doar echiparea acestui centru, cu aparatură demnă de secolul XXI, va costa în jur de 1,5 milioane de euro”, a explicat dr. Gheorghe Carp, care, la întrebarea reporterului Crișanei, a estimat că valoarea totală a noului centru va fi undeva între 3 și 4 milioane de euro.

Și la Maternitate se va continua eficientizarea energetică, char dacă, printr-un proiect european, s-au pus tâmplării speciale și termoizolație.

„Vom monta pompe de căldură, iluminat cu leduri și altele care vor completa eficientizarea energetică a clădirii. Avem Maternitatea efiecientizată, clădirea Spitalului Județean și a fostului Municipal eficientizate și ele. Gândiți-vă, cu aceste scumpiri ale energiei, cât ne-ar fi costat astăzi facturile dacă nu am fi făcut aceste investiții”, a mai spus dr. Gheorghe Carp.