În perioada 21 - 23 iulie a.c., Inspectoratul de Jandarmi Județean Bihor va acționa alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, pentru a asigura ordinea publică și protecția participanților la Waves Festival, ediția 2023, care va avea loc în incinta Ștrandului cu Valuri din localitatea Băile 1 Mai.

 

Dispozitivele de ordine publică vor asigura un climat de siguranță în zona de desfășurare a festivalului, elementele de dispozitiv fiind amplasate pe traseele de deplasare în vederea prevenirii fenomenului contravențional și infracțional, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale și aplicarea măsurilor legale la constatarea producerii acestora.

Alături de celelalte structuri competente, se va acorda o atenție sporită combaterii traficului și consumului de substanțe interzise. Jandarmeria Bihor amintește persoanelor care doresc să participe la Waves Festival că, în conformitate cu regulamentul de participare și acces la festival, este interzis: accesul cu arme sau orice alte obiecte ce pot fi considerate periculoase (inclusiv arme albe sau alte obiecte care reprezintă un pericol public); consumul de substanțe interzise sau comercializarea acestora, conform legii în vigoare; accesul în spațiul în care se desfășoară festivalul cu mâncare sau băutură (inclusiv băuturi alcoolice); comercializarea de produse în zonele de festival fără acordul organizatorilor; accesul cu recipiente de sticlă, materiale inflamabile, animale de companie, sau pixuri cu laser. Pentru a evita producerea unor incidente, jandarmii fac următoarele recomandări pentru participanți: să adopte un comportament civilizat și să evite implicarea în conflicte de orice fel; să acorde o atenție sporită modului de păstrare și asigurare a bunurilor și obiectelor personale; dacă sunt însoțiți de copii, să-i supravegheze cu atenție pentru a nu se rătăci în mulțime; să nu lase în urmă resturi menajere care dăunează mediului înconjurător. De asemenea, jandarmii reamintesc participanților faptul că folosirea dronelor fără autorizație și avizele necesare este strict interzisă. Cetățenii pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Numărului Unic de Urgență – 112 sau pot sesiza cel mai apropiat echipaj de jandarmerie, atunci când situația o impune.