Al treilea magazin IKEA din România și primul din afara Capitalei va fi construit în localitatea Dumbrăvița, la câțiva kilometri din Timișoara. Acesta va avea 26.000 de metri pătraţi și va angaja la început 250 de persoane.

Veste bună pentru românii din vestul țării care iubesc produsele IKEA. Retailerul suedez a pus ieri piatra de temelie a unui nou magazin în Dumbrăvița, lângă Timișoara. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe on-line care i-a avut printre participanți pe Ekaterina Egorova (CEO IKEA Europa de Sud-Est), Nicoletta Muscinelli (Market Manager Timișoara, IKEA România), Alin Nica – președintele Consiliului Județean Timiș, Dominic Fritz - primarul Timișoarei și Horia Bugarin - primarul localității Dumbrăvița. Ekaterina Egorova a vorbit despre prezența importantă a IKEA în nu mai puțin de 5 țări în regiune și despre obiectivele importante ale firmei, cum ar fi sustenabilitatea și punerea în prim plan a oamenilor, a stilurilor și valorilor lor. „Suntem de 15 ani în România și cred că facem o diferență importantă în viața oamenilor”, a spus, printre altele, Egorova. Președintele CJ Timiș a spus că este convins că investiția are legătură cu nivelul de trai mai ridicat al românilor din vestul țării și că este un semn bun întrucât „acolo unde vine IKEA vor veni și alți investitori”.

Despre noul magazin a vorbit mai concret Nicoletta Muscinelli, market manager IKEA Timişoara: „Va avea o suprafaţă de 26.000 de metri pătrați plus depozite de 4.000 de metri pătrați de unde se vor livra și comenzi online. La început vor fi recrutate 250 de persoane, dar numărul acestora va crește”.         

Primarul din Dumbrăvița a spus că este un eveniment important pentru comunitatea pe care o reprezintă, iar Dominic Fritz a adăugat: „Faptul că IKEA alege să investească aici și nu în altă parte este pentru noi o dovadă că suntem un oraș dinamic”.

Investiția în noul magazin este de 60 de milioane de euro, iar acesta se va deschide, cel mai probabil, la finalul anului 2022.