Dacă în anii precedenţi municipalitatea organiza un eveniment festiv din aprinderea în Piaţa Unirii a luminilor care vestesc Crăciunul, anul acesta momentul magic a fost împărtăşit orădenilor de către primarul Florin Birta, în cadrul unei transmisiuni live, pe Facebook.

 

Pornirea luminiţelor a avut loc în seara zilei de 30 noiembrie.
„Dacă până acum aveam un eveniment festiv pe această temă şi erau adunaţi 40 - 50 de copii să pornim împreună iluminatul de sărbători, din păcate, în condiţiile actuale nu ne-am mai permis să organizăm un astfel de eveniment şi atunci iluminatul a fost pornit odată cu iluminatul stradal", a declarat primarul Birta. „Chiar dacă nu vom aveam un târg de Crăciun, un patinoar, o roată sau căsuţe în zona centrală am hotărât să împodobim oraşul în straie de sărbătoare pentru a simţi cu toţii magia şi spiritul sărbătorilor de iarnă", a mai adăugat acesta. Florin Birta i-a rugat pe orădeni să continue să respecte regulile, pentru ca viaţa să poată reintra încet în normalitate. El le-a atras atenţia că rata infectărilor, care era de 9 la mia de locuitori, a scăzut sub 6 la mia de locuitori, semn că regulile, aplicate şi respectate, funcţionează.
Primarul le-a urat orădenilor un Decembrie magnific şi le-a transmis „La mulţi ani” românilor de pretutindeni, în preambului Zilei Naţionale a României.