Aflat sâmbătă în urbea de pe Crișul Repede pentru a-și prezenta moțiunea liberalilor bihoreni, premierul Florin Cîțu a declarat că vrea continuarea coaliției cu URS PLUS și i-a chemat la negocieri și discuții pe partenerii de guvernare.

Cîțu a subliniat că își dorește ca această coaliție să continue.

„Această coaliție este singura care poate să guverneze România astăzi, este singura coaliție care poate să implementeze programul de guvernare care va dezvolta România în următorii patru ani de zile”, a afirmat premierul.

Alături de Florin Cîțu, la Oradea au venit și primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, prim-vicepreşedintele PNL, Rareș Bogdan, și ministrul de interne, Lucian Bode.

„Susțin această coaliție, este singura coaliție care poate să guverneze România astăzi, este singura coaliție, PNL-USR PLUS-UDMR, care poate să implementeze un program de guvernare care va dezvolta România în următorii patru ani. Trebuie doar să ne așezăm la masa de discuție, să discutăm, și vom găsi soluții”, a mai spus Florin Cîțu.

„Bineînțeles că trebuie să vedem și ce vrem în perioada următoare, dar eu cred că am arătat că putem, atunci când vrem și suntem împreună, să găsim soluții”, a adăugat premierul.

Despre acuza Ioanei Mihăilă că nu a asigurat bani pentru plata vaccinării, premierul a afirmat:

„Eu nu ştiu de ce lumea încearcă să-şi arate incompetenţa pe ultima sută de metri. La rectificarea bugetară se vede că sunt 483 de milioane, cred, 480 de milioane necheltuiţi care sunt nedistribuiţi. Aceşti bani erau acolo, la Ministerul Sănătăţii, iar dacă cineva avea curiozitatea să citească Legea bugetului aprobată la începutul anului, vedea că putea să redistribuie banii pentru orice cheltuială care ţine de vaccinare în timpul acestui an…”, a menționat Florin  Cîțu.

 

Bolojan premier - „Nu se pune această problemă”

Premierul a fost invitat să comenteze și propunerea insistentă de a-l susține pe Ilie Bolojan ca premier, venită din mai multe direcții - USR, unii liberali, sau comentatori. „Nu se pune această problemă”, a fost răspunsul venit de la Ilie Bolojan, așezat la dreapta candidatului.

Florin Cîțu a spus că „în acest moment avem votul Biroului Politic Naţional pentru susţinerea premierului în funcţie”.