Schimbarea conducerii de la Liceul Tehnologic Special „George Barițiu” nu pare a fi rezolvat problema șirului de violențe din școală. Duminică, pe o rețea de socializare a fost postat un filmuleț cu un băiat care era lovit și călcat în picoare de un alt coleg. Inspectoratul Școlar a deschis o anchetă, sancționându-i pe toți cei implicați.

În urma filmulețului, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Bihor s-a autosesizat și a declanșat o anchetă care este încă în desfășurare.

„Au fost convocate consiliile claselor din care fac parte copiii implicați în incidentul filmat și s-a decis sancționarea tuturor celor 8 elevi, atât a celor doi care s-au bătut, cât și a celor 6 care au asistat. Agresorului i s-a scăzut nota la purtare cu 3 puncte, iar celui agresat, cu 2 puncte. Celor care au asistat fără să intervină li s-a scăzut și lor nota cu 2 puncte, în afara unuia dintre ei căruia i s-a scăzut nota cu 4 puncte pentru că avea și multe absențe. În ceea ce privește cadrele didactice, s-a întrunit o comisie de cercetare disciplinară care va decide măsurile care se vor lua. Sunt vizate trei cadre didactice și un pedagog. În funcție de gravitate, măsurile pot fi de la mustrare scrisă sau tăiere de salariu, până la desfacerea contractului de muncă. Elevii implicați sunt acum incluși într-un program de consiliere psihologică”, a declarat, pentru Crișana, Claudiu Damian, purtătorul de cuvânt al IȘJ Bihor.

Persoanei care a fost agresată i s-a scăzut nota la purtare pentru că, în filmările camerelor de pe coridor, se vede că el ar fi început bătaia.

În ceea ce privește noua conducere, aceasta va avea puncte scăzute în evaluarea anuală, principala vină fiind aceea că nu a anunțat IȘJ-ul, iar instituția a trebuit să se autosesizeze din filmarea de pe rețeaua de socializare.

Fosta conducere a școlii a fost demisă de IȘJ Bihor la începutul lunii noiembrie din cauza deficiențelor manageriale care au culminat cu o postare pe facebook făcută de Vlad Alexandrescu, senator USR, care spunea că mai mulți părinți i-ar fi scris că în Liceul Tehnologic „George Barițiu” Jandarmeria ar fi aplicat electroșocuri copiilor cu probleme psihice. Postarea venea la doar câteva săptămâni de la un alt scandal, petrecut în aceeași școală, în care un elev obligase pe altul cu retard mintal să îi fac sex oral unui alt copil cu probleme psihice.