Pompierii Stației Aleșd au fost mobilizați duminică, 28 august, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o autospecială Abroll, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la locomotiva unui tren de marfă, aflat în Gara Vadu Crișului.

Până la sosirea echipajelor, pentru gestionarea evenimentului, au intervenit plutonierul adjutant Andrei Șchiop, din cadrul Stației Aleșd, aflat în timpul liber, care a observat incendiul din curtea casei, situată în apropierea gării, precum și membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Vadu Crișului, care fuseseră alertați de dispeceratul ISU Bihor.

Sosite la locul intervenției, echipajele de pompieri au lichidat incendiul în aproximativ 10 minute. Flăcările au afectat motorul electric de tracțiune, coturi și manșoane de cauciuc.

Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a evenimentului un scurtcircuit. Din fericire, nu au existat persoane rănite.

În aceeași zi, echipajele de pompieri militari din cadrul Stației Aleșd și Detașamentului Salonta au localizat și lichidat două incendii de vegetație uscată, produse la terenuri virane situate în localitățile Lugașu de Jos și Avram Iancu.

Tot duminică, pompierii Gărzii 1 Mai au intervenit în Băile Felix, unde au salvat un câine, căzut în Pârâul Peța.