Actorul orădean Ion Abrudan a fost condus astăzi pe ultimul drum. Sicriul cu trupul neînsufleţit a fost depus în holul Teatrului Regina Maria, locul pe care l-a iubit şi l-a slujit cu devotament – o viaţă de om. Pe aici au trecut apoi cei care l-au preţuit pentru a-i aduce un ultim omagiu.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului Ion Abrudan a fost depus azi, începând de la ora 11.00, în holul Teatrului, timp de două ore, iar actorii orădeni au făcut, rând pe rând, de gardă la catafalc. Două coroane imense de flori au fost aşezate la căpătâiul celui dispărut, iar prietenii, cunoştinţele şi cei care l-au preţuit, l-au vegheat cu pioşenie câteva momente.

La ora 14.00 sicriul a fost transportat la Capela Haşaş din Cimitirul Municipal unde a fost săvârşită slujba de înmormântare. Pe ultimul drum a fost condus de familie, colegii actori ai teatrului orădean, o mulţime de prieteni şi cunoştinţe din întreaga ţară, orădeni care l-au preţuit şi apreciat.

„Peste trei luni ar fi împlinit 80 de ani…Poate unora, mai ales celor tineri li se vor părea mulţi, socotind că 80 e o vârstă… dar dacă te gândeşti că din ei 56 i-a petrecut pe scenă şi că el continua să joace până mai zilele trecute, nedând semne de uituceală sau de oboseală, nu e mult.”

Drum lin spre veşnicie. Dumnezeu să-l odihnească în pace!