Weekend de răsfăț culinar pentru iubitorii de fructe de mare și preparate orientale. Parcul 1 Decembrie a găzduit, timp de trei zile, „Festivalul fructelor de mare și deliciilor turcești”, un eveniment gustat de orădeni.

 

Dacă pe timpul zilei, când temperaturile erau mari, spațiul de lângă Statuia Eroului Necunoscut nu era tocmai plin, spre seară, când temperaturile mai scădeau, orădenii au luat cu asalt locația. „Festivalul fructelor de mare și deliciilor turcești” s-a desfășurat de vineri, 30 august, până duminică, 1 septembrie. Orădenii au avut ocazia să descopere King Crab și o varietate impresionantă de preparate: Creveți, Caracatiță, Paella, Pui de Balta, Homari, Rapane, Scoici, Fritto Mișto, Lobster, Raci sau Langustine. Nici prețurile nu au fost exagerate. Pentru 200 de grame de calamar pane, prețul era 35 de lei, pentru o porție de 400 de grame de raci cu mărar și usturoi prețul era 40 de lei, pentru o doradă la plită - 40 de lei, un somon - 55 de lei, king crab 40 de lei, toate servite cu garnitură de orez, unele cu salată și sos. Homarul, servit cu orez, salată și sos, era cel mai scump - 95 de lei o bucata.

Cei care au dorit preparate mai tradiționale au putut încerca kofte, cotlet de berbecuț la grătar, adana kebab, grigărui de pui sau vită la grătar sau șiș kebab. Nu au lipsit nici dulciurile: plăcinte turcești, baklavale (într-o gamă variată), Kunefe, Kadayf.

Pentru cei mici, Caravana Distracției le-a oferit trageri și aruncări la țintă (cu diferite premii). Atmosfera a fost întreținută, pe tot parcursul evenimentului, de un DJ.