Alte două toalete publice automate, amplasate pe raza municipiului Oradea, au fost vandalizate de persoane necunoscute. Este vorba despre toaleta din Parcul Salca I, unde cititorul de carduri a fost spart, şi cea din Parcul Barcăului, care a fost inscripționată cu grafitti, aici fiind, de asemenea, introduse alte obiecte în loc de fise.

În cursul acestui an, Primăria Oradea a achiziționat și amplasat 6 toalete publice în următoarele zone: Coridorul Verde Grigorescu - str. Daliei, Parcul Salca I, Cartierul Soarelui promenada de pe malul Crișului din dreptul str. Sovata (zona Salvamont) și Coridorul Verde Ion Bogdan.

Acestea împreună cu alte două amplasate anterior în Parcul Barcăului au asigurate servicii de mentenanță și întreținere zilnică pe o perioadă de 2 ani, asigurate de către furnizor.

„În ultimile zile au fost vandalizate toaletele publice automate din Municipiul Oradea, respectiv a fost spart cititorul de card la cea din Parcul Salca I, respectiv au fost inscripţionate cu grafiti cele din Coridorul Verde Barcaului, iar în alte zone au fost introduse alte obiecte în loc de fise”, precizează municipalitatea orădeană.

În ultimul an au fost vandalizate mai multe toaletele publice din oraș, în repetate rânduri, municipalitatea cerând sprijinul Poliției Municipiului Oradea, al Poliției Locale Oradea și, nu în ultimul rând, al cetățenilor.

Municipalitatea face apel, pe această cale, la tot cei care folosesc toalete să introducă doar fise de 50 de bani, conform indicațiilor de funcționare sau să efectueze plata cu cardul.

Cei care sunt martori sau au informații despre astfel de acte de vandalism sunt rugați să apeleze Dispeceratul Poliției Municipiului Oradea - 0259-412.227 sau 112.