Ziua Păcii va fi marcată la Oradea printr-o serie de activități care va avea loc în perioada 20-22 septembrie.

În fiecare an, la 21 septembrie, printr-o rezoluţie a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, se sărbătoreşte Ziua Mondială a Păcii. Obiectivul principal al marcării acestei zile este accentuarea importanţei păcii între popoare, buna conviețuire în mijlocul comunităților diversificate de națiuni și menținerea libertății naționale a fiecărei țări din lume.

O speranţă pentru toate popoarele este ca viața să fie trăită în pacea mondială.

Activitățile ce urmează să se desfășoare la Oradea, de Ziua Păcii, conform programului din acest proiect, vor debuta cu o conferință, vineri, 20 septembrie, de la ora 11.00, în sala de sedințe a Cercului Militar, str. Mihai Eminescu nr. 5, prilej cu care vor susține alocuțiuni tematice: col. r. dr. Constantin Moșincat, prof. univ. emerit dr. Vasile Marcu, Delia Pantea, ing. Miorița Săteanu, prof. univ. emerit dr. Agneta Marcu și pr. misionar Avram Ștefan. Evenimentul va fi frumos completat de către Corul „General Traian Moșoiu”. 

Evenimentele dedicate Zilei Păcii vor continua sâmbătă, 21 septembrie, de la ora 11.00, în Orășelul Copiilor, cu manifestări tematice, la care vor participa elevii din tabăra „Ceata lui Pițigoi”. La această activitate, a fost invitată doamna comisar-șef Ioana Indrieș, pentru a le prezenta „pițigoilor” normele de conduită, cu scopul de a evita conflictele și agresiunile din unitățile de învățământ și din comunitate.  

Tot de Ziua Păcii, duminică, 22 septembrie, de la ora 19.00, la Biserica „Duminica Tuturor Sfinților (str. Cazaban, lângă Liceul Don Orione), va avea loc o Seară de Rugăciune Interconfesională a comunităților etnice pentru Pace.

Toate activitățile fac parte din proiectul „Cetățeni activi la puterea a treia”, care își desfășoară programul prin voluntariatul membrilor organizației.