Începând de vineri, 28 iunie, Visit Oradea reia campania de tururi ghidate și oferă, în fiecare weekend, tururi ghidate gratuite tuturor turiștilor și orădenilor interesați să exploreze orașul Oradea și atracțiile turistice ale acestuia, alături de ghizi de turism acreditați.

 

Proiectul, inițiat în 2022 și continuat în vara anului 2023, a avut un real succes, adunând 1.676 de participanți, turiști și orădeni, dornici să descopere istoria și arhitectura orașului Oradea.

Și anul acesta, tururile ghidate se vor realiza în limba română, și durează aproximativ 2.5 – 3 ore, având ca punct de plecare Piața Unirii, o locație emblematică a orașului. La cerere pot fi organizate și tururi în limba engleză sau maghiară. Sunt invitați să participe la tururile ghidate gratuite și tinerii pasionați de turism, pentru o mai bună înțelegere a acestei profesii și pentru a descoperi lucruri mai puțin cunoscute din arhitectura și istoria clădirilor care vor fi prezentate. Tururile sunt realizate în baza unui contract de prestări servicii, de către ghizi de turism acreditați, experimentați în tururi outdoor și indoor.

Orarul tururilor ghidate gratuite: 28 iunie – 15 septembrie 2024: vineri, ora 18.00, punct de întâlnire și plecare Piața Unirii; sâmbătă, ora 10.00, punct de întâlnire și plecare Piața Unirii; duminică, ora 10.00, punct de întâlnire și plecare Piața Unirii.

Tururile vor include următoarele obiective: Piața Unirii, strada Vasile Alecsandri, Palatul Vulturul Negru, Sinagoga Sion (exterior), Piața Ferdinand cu Teatrul de Stat, Casa Poynar, Casele Adorjan, Hotel Pannonia, Casa Darvas-La Roche (exterior), Parcul Traian cu Palatul de Justiție, Clădirea Baroului, Clădirea BNR; palatele iconice de pe strada Republicii – Apollo, Moszkovits Miksa, Stern și Catedrala Romano-Catolică (opțional).

Proiectul dorește să ofere o experiență socială și educativă atât vizitatorilor din toate colțurile țării, dar și orădenilor care doresc să cunoască detalii istorice, culturale și arhitecturale interesante despre Oradea.

Tururile ghidate gratuite vin în întâmpinarea turiștilor și ca un beneficiu în plus la campania de gratuități Oradea cu drag, prin care, turiștii care înnoptează minim două nopți în Oradea se pot bucura de gratuitate la muzee, transport public, și discount-uri la cafenelele și restaurantele partenere la această campanie. Informații suplimentare pe visitoradea.com sau la adresa de email office@visitoradea.com.