În Piața 100 din Oradea a fost amenajat un spațiu destinat celor care doresc să cumpere sau să comercializeze păsări și animale mici de companie. Iubitorii de animale găsesc aici de la căței de rasă, porumbei ornamentali, găini, cocoşi și boboci la iepuri, peşti de acvariu, papagali etc.

„Magazinul are o suprafață de 162 mp și este situat în partea din spate a pieței, în Sectorul Bazar. Spațiul de unde doritorii pot achiziționa un animal de companie este împărțit în două sectoare, unul pentru câini, cu 16 locuri, având o suprafață de 54 mp, și altul pentru păsări și animale mici, cu 32 de locuri, în suprafață de 108 mp. Tarifele practicate sunt următoarele: 15 lei/loc, în zilele de duminică, și 7,5 lei/loc - în zilele de sâmbătă”, a precizat purtătorul de cuvânt al Administraţiei Domeniului Public Oradea, Loredana Buz.

Cei care doresc să aibă locul rezervat vor putea întocmi abonamente, anticipat, în acest caz având de achitat 60 lei/loc, pentru zilele de duminică, respectiv 30 lei/loc, pentru zilele de sâmbătă, sau 90 lei pentru toate zilele de sâmbătă și duminică din lună. De menționat că valoarea abonamentului este aceeași indiferent câte zile de sâmbătă și de duminică are luna.