Surpriza pe care au trăit-o într-o sâmbătă  „pițigoii” a fost încărcată de  sentimente de emoţie și admirație pentru momentul artistic oferit de vocea angelică a elevei Natalia Mendre, elevă în clasa a II-a a Colegiului Național „Iosif Vulcan”.

Talentul tinerei, susținut de perseverență și dăruire pentru însușirea artei vocale interpretative, a scos în evidență repertoriul bogat, oferind o mare bucurie celor care au avut deosebita ocazie de a participa la evenimentul special în cadrul căruia Natalia Mendre a surprins și a încântat. Drept răsplată, a fost ovaționată de auditoriul format din copiii din „Ceata lui Pițigoi” și de membrii famiilor lor – părinți, bunici și participanții din Orășelul Copiilor.

Momentul artistic a fost organizat de către directoarea Taberei „Ceata lui Pițigoi” pentru a face cunoscute trofeele și diplomele câștigate de Natalia Mendre la diverse concursuri locale și naționale.

Trebuie să remarcăm faptul că mereu s-a situat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la concursurile la care a participat, fiind apreciată de juriile de specialitate pentru tematica respectată, pentru ținuta interpretării pieselor, pentru claritatea sunetelor și acuratețea vocală și mai ales respectarea ritmului și a frazării melodiilor prezentate la diferite secțiuni ale concursurilor. Rezultatul este o mare bucurie pentru că Natalia Mendre a câștigat 5 trofee care demonstrează cu prisosință talentul și dăruirea ei, alături fiindu-i profesoara Claudia Gui, care o ajută să-și desăvârșească arta vocală interpretativă. Diplomele care însoțesc trofeele sunt obținute la secțiunea „Vocea de 5 stele” pentru interpretarea pricesnei „La tine vin, Măicuță”, de compozitorul Dan Filipoi; cel de-al doilea trofeu obținut a fost la secțiunea „Talent înăscut”, unde a cântat priceasna „Sub o salcie pletoasă”,  iar al treilea trofeu a fost obținut la secțiunea „Muzică populară” pentru interpretarea melodiei „Cânt de dragul inimii”, din repertoriul Vlăduței Lupău.

În cadrul acestui concurs Natalia Mendre a mai câștigat Premiul I la secțiunea „Remember”, pentru melodia „Nici o stea”, cântată magistral de Laura Stoica. Natalia Mendre mai are în palmares un premiu I pentru colinda „Sub fereastră la om bun”, secțiunea „Colinde românești”.    

Momentul artistic pregătit de Natalia Mendre a fost o revelație pentru toți cei prezenți în Orășelul Copiilor.

Mioriţa SĂTEANU