În după-amiaza zilei de duminică, 11 iunie, în urma ploilor torențiale, au avut loc scurgeri de pe versanți în localitatea Cuzap, comuna Popești, județul Bihor.

În aceste condiții, s-a produs o viitură rapidă pe Valea Cuzap, afluent al râului Barcău, generând pagube pentru comunitate.  Reprezentanții ABA Crișuri din cadrul Sistemului Hidrotehnic Barcău s-au aflat în zonele afectate și au ajutat autoritățile locale să deblocheze scurgerea apelor din zona podurilor. Până aseară, la ora 23.00, râul Barcău a fost sub incidența codului portocaliu de inundații pe sectorul amonte stația hidrometrică Nușfalău și afluenți (județele Sălaj, Bihor).  Încă și la miezul nopții se mai intervenea pentru scoaterea materialul lemnos angrenat de viitură care bloca scurgerea apei în zona podului rutier.

Reprezentanții ABA Crișuri avertizează că, în această perioadă, este nevoie ca șanțurile și rigolele de scurgere a apelor pluviale să fie curățate. „Toţi deţinătorii de poduri şi podeţe trebuie să menţină în permanenţă secţiunea de scurgere a apei liberă curată”, mai transmite ABA Crișuri.