În perioada 17–18 octombrie, în Piața Unirii din Oradea, se va desfășura, între orele 10.00-19.00, un nou târg al gusturilor și produselor din Valea Ierului.

Evenimentul este organizat de Asociația Agricultorilor din Valea Ierului. Târgul doreşte, și la această ediție, să promoveze produsele tradiționale din această zonă, dar și să asigure vizitatorilor posibilitatea de a pune în coșul de cumpărături produse sănătoase și naturale, preparate după rețetele tradiționale ale bunicilor.

„Evenimentul va găzdui zeci de meşteri populari şi mici producători agricoli, cu scopul de a conștientiza și a promova beneficiile consumării alimentelor produse la noi în zonă. Vor fi promovate, și de această dată, produsele bio, precum uleiuri presate la rece, diferite cașcavaluri, sucuri de fructe, miere, turtă dulce, vinuri premiate, murături de casă, fructe şi legume, toate sub brandul produselor din Valea Ierului, brandul deja cunoscut și simbolizat de albăstrea. În piață va fi prezent și cozonacul secuiesc Kovács-kalács, preferatul orădenilor”, anunță reprezentanții Asociației Agricultorilor din Valea Ierului, menționând că evenimentul se va organiza cu respectarea normelor de prevenire a pandemiei.