Muzeul Ţării Crişurilor invită orădenii la redeschiderea oficială a Muzelului Ady Endre, renovat atât din punct de vedere architectural, cât şi în ceea ce priveşte condiţiile tehnice. Evenimentul se va bucura de prezenţa oficialilor din Bihor, dar şi de peste graniţă.

Consiliul Județean Bihor, Muzeul Țării Crișurilor - Complex Muzeal Oradea, în parteneriat cu Muzeul Literaturii „Petőfi” din Budapesta și Asociația Caselor Memoriale ale Scriitorilor Maghiari, anunță redeschiderea Muzeului Memorial „Ady Endre” din Oradea, renovat din punct de vedere arhitectural și muzeotehnic începând cu anul 2019, când s-a comemorat Centenarul morții poetului național maghiar.

Vernisajul va avea loc mâine, 28 februarie, ora 17.00, la sediul muzeului din Parcul Traian, prilej cu care vor rosti alocuțiuni oficialități județene din România, precum și din Ungaria. Evenimentul include un program artistic susținut de actorul Meleg Vilmos, care va recita din versurile lui Ady Endre, și de muzicianul Huzella Péter, din Ungaria. De asemenea, despre Ady Endre va vorbi dr. Péter Zoltán, istoricul care a scris cea mai completă biografie dedicată poetului național maghiar.