La finele săptămânii trecute, Moș Crăciun a poposit la Oradea, fiind așteptat cu nerăbdare de sute de copii adunați în Piața Unirii.

După doi ani de pandemie, Moş Crăciun a ajuns la Oradea vineri, 23 decembrie, la invitația Primăriei, spre bucuria celor mici.

De data aceasta, cel mai iubit bătrânel din lume nu a mai sosit cu trenul în orașul de pe Crișul Repede, nici nu s-a oprit în Gara Centrală, ci, ecologist din fire, a străbătut strada Vasile Alecsandri, într-o caleașcă electrică, poposind, apoi, la căsuța amenajată special pentru el în cadrul Târgului de Crăciun. Aici, Moșul i-a salutat pe cei care-l așteptau și formaseră cozi mari până la căsuța lui din Târg și a împărţit pachete cu daruri sutelor de copii prezenți în piață. Fiecare dintre copii a așteptat cu emoție să-l salute sau să se fotografieze cu cel pe care l-au aşteptat un an întreg. Pentru a nu exista incidente și pentru ca totul să se desfășoare în ordine, jandarmii au fost prezenți la eveniment. După această muncă istovitoare, Moșul s-a retras pentru a se odihni, așa cum se cuvine, în vederea Sărbătorii Crăciunului.

Primăria Oradea a pregătit 1.000 de pachete cu dulciuri, spre a fi oferite copiilor prezenți la întâlnirea cu Moșul.