Un hotel cu trei etaje, de pe strada Calea Beiușului din Băile Felix, a luat foc joi, 13 ianuarie, în jurul amiezii. Pompierii au reușit să-l stingă într-o jumătate de oră. Din fericire, nu au fost victime. 

 

Apelul prin Sistemul Unic 112, care sesiza producerea incendiului, a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor în jurul orei 14.05, moment în care la fața locului au fost mobilizate de urgență două echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea și Gărzii de Intervenție 1 Mai, precum și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu degajări mari de fum, la sauna situată la parterul hotelului. Pompierii militari au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea incendiului, reușind să-l stingă în jurul orei 14.30.

După finalizarea operațiunii de stingere, pompierii au evacuat fumul din spațiile aflate în proximitatea saunei. Din fericire, nu au existat persoane rănite.

„Cauza și împrejurările determinante ale evenimentului sunt în curs de cercetare”, susține maiorul Camelia Roșca, ofiţer informare şi relaţii publice la ISU Crișana.