Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor a fost anunțat ieri, la 11.45, că o gospodărie din Căpâlna este în flăcări. Când au ajuns la fața locului l-au găsi pe fiul proprietarei, care se chinuise să stingă incendiul, cu arsuri grave pe față și braț. Bărbatul a fost transferat ieri după amiază la Spitalul de Arși din București iar prognosticul este rezervat.

 

Pentru gestionarea evenimentului, la adresa indicată au fost mobilizate de urgență trei echipaje de pompieri militari din cadrul Gărzii Tinca, din care două de stingere și unul de prim ajutor calificat.

În momentul sosirii forțelor de intervenție, flăcările se manifestau violent în interiorul unei construcții auxiliare, iar fiul proprietarei, care încercase să stingă incendiul înainte de sosirea echipajelor specializate, a suferit arsuri la nivelul căilor aeriene, feței și al antebrațului.

Pompieri militari paramedici, prezenți la fața locului cu o ambulanță de tip B2, i-au acordat primul ajutor bărbatului, în vârstă de 55 de ani, predându-l ulterior echipajului de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea care l-a intubat și transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean, victima fiind transferată la Spitalul de Arși din București.

„Este în stare foarte gravă. Are arsuri profunde și de suprafață. În cazuri de acest fel, prognosticul este foarte rezervat”, a  declarat dr. Hadrian Borcea, șeful UPU SMURD, pentru Crișana.

Echipajele de stingere au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea incendiului, respectiv pentru protecția construcțiilor învecinate, reușind să salveze locuința, care se afla la aproximativ cinci metri de focarele de incendiu și trei anexe construite în continuarea clădirii afectate de flăcări.

În urma evenimentului, provocat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă,  au ars aparate electrocasnice, o fereastră, o ușă, materiale textile, mobilier și aproximativ 16 metri pătrați tavan fals.