Noul Mers al Trenurilor 2021-2022, valabil până pe 10 decembrie 2022, va intra în vigoare în weekend, mai exact, de duminică, 12 decembrie. În noul Mers al Trenurilor 2021-2022 vor circula zilnic, în medie, 1.200 trenuri operate de CFR Călători, în funcție de perioada din an.

Oferta de transport feroviar de pasageri este adaptată cererii de piaţă atât prin optimizarea duratelor de parcurs, cât şi a programului şi capacităţii de transport, în limita resurselor disponibile.

Conform operatorului feroviar, printre noutăți, în noul mers de tren se află înțelegerea între CFR Călători și MAV Start care au convenit asupra îmbunătățirii ofertei de transport România - Ungaria prin frontiera Curtici asigurându-se pe timpul zilei trenuri în cadență la interval de 2 ore. Au fost introduse în plus 4 perechi de trenuri, o pereche („Bega” - IR 378 și IR 377) în relația Timișoara - Budapesta și retur, două perechi („Mureș” și „Criș” - IR 374, IR 375, IR 376 și IR 379) în relația Arad - Budapesta și retur și o pereche („Zarand” - IR 370 și IR 371) în relația Arad - Szolnok și retur. O altă noutate este cursa Craiova - Timișoara - Arad și retur (IR 349 și IR 348) cu atașare și detașare în Arad și ramură de pentru Cluj-Napoca („Corvin” - IR 404 și IR 405), cu atașare și detașare în Szolnok prin frontiera Episcopia Bihor.

Pe ruta București - Constanța, trenurile IR au fost trasate cu viteza maximă de 160 km/h, trenurile Regio Expres au fost trasate cu viteza maximă de 150 km/h, iar trenurile Regio au fost trasate cu viteza maximă de 120 km/h. Trenurile IR 1741 și IR 1742 (Bucureşti Nord - Satu Mare) vor avea în compunere grupă de vagoane pentru și de la Târgu Mureș cu atașare și detașare în Războieni.

CFR Călători oferă o gamă diversă de oferte comerciale (ex. abonamente, card TrenPlus, dus-întors, anticipație etc). Detalii pe cfrcalatori.ro la secțiunea Trafic intern. Pentru asigurarea accesului la un număr mai mare de trenuri a persoanelor care se deplasează pentru navetă se acceptă călătoria posesorilor de abonamente valabile la tren Regio la trenuri InterRegio pe distanțe de până la 30 km. CFR Călători facilitează achiziționarea ușoară și rapidă a biletelor de tren prin aplicația mobilă „CFR Călători mersul trenurilor și bilete online”. Instalarea acestei aplicații mobile se poate face prin căutare în Magazin Play.

Broşura „Mersul Trenurilor de Călători 2021-2022” va putea fi achiziţionată din principalele gări şi agenţii CFR Călători din Bucureşti şi din ţară, la preţul de 19 lei.

„Deoarece conţinutul poate suferi modificări, rugăm călătorii să solicite informaţii cu privire la mersul trenurilor de la staţiile şi agenţiile CFR sau să acceseze site-ul cfrcalatori.ro”, se mai afirmă într-un comunicat al CFR Călători.