Salvatorii profesioniști din România au avut mii de misiuni în ultimele 24 de ore. Potrivit statisticii, cele mai multe intervenții au fost realizate de echipajele medicale și de pompierii militari. De asemenea, au fost misiuni aeriene și intervenții ale structurilor Salvamont.

Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență, în ultimele 24 de ore, serviciile de ambulanță din țară au avut 6.891 de misiuni și au transportat la spital 3.895 de pacienți. De asemenea, piloții Inspectoratului General de Aviație al MAI au îndeplinit cu succes patru misiuni, dintre care trei au fost misiuni medicale.

Structurile Salvamont au intervenit în 26 de situații de urgență, în urma apelului solicitat la numărul unic 112. În total, trei persoane au fost salvate în ultimele 24 de ore de salvatorii români.

Echipajele Serviciului Judeţean Salvamont Salvaspeo Bihor au fost prezente pe parcursul minivacanţei de Anul Nou în Staţiunea Stâna de Vale şi Satul de vacanţă Vârtop, unde au intervenit în mai multe situaţii în sprijinul turiştilor, în general fiind vorba de accidentări uşoare.