Inițiativa cetățenească „Misiunea Grivei” are drept scop strângerea a 10.000 de semnături pentru promovarea unei hotărâri de Consiliu Local cu obiectivul eficientizării managementului câinilor cu stăpân din Zona Metropolitană Oradea și condiții mai bune în Adăpostul Public Grivei.

Din 1 noiembrie, cu număr de înregistrare oficial primit de la Primărie, „Misiunea Grivei” a demarat. Un grup de cetățeni și ONG-uri pentru protecția animalelor, susținuți de USR, se angajează să aducă această problemă urgentă în atenția Primăriei Oradea și vine cu soluții viabile. Iniţiativa cetăţenească a fost prezentată de Mihai Șvab (USR), respectiv Gabriela Jurjea și Gabriela Șușman, voluntari pentru Cățeii din Adăpostul Public Oradea.

Proiectul de Hotărâre de Consiliu Local (HCL) prevede modernizarea Adăpostului Grivei și monitorizarea lui permanentă, prin sistem video, de către societatea civilă, parteneriat cu zona metropolitană pentru campanii gratuite de microcipare, identificare, înregistrare și sterilizare a câinilor cu stăpân, încurajarea prin campanii publice a adopției și programe de educație publică despre responsabilitatea față de animale. Aceste măsuri sunt esențiale pentru a asigura un mediu urban sigur și prietenos, atât pentru cetățeni, cât și pentru animale. La finalul perioadei de strângere de semnături, acestea vor fi depuse la Primărie, urmând ca inițiativa să fie supusă dezbaterii și votului în Consiliul Local.

„USR Oradea susține Inițiativa Cetățenească Misiunea Grivei din respect pentru toate ființele și din responsabilitate, compasiune și angajament pentru o comunitate mai sigură. Fiecare semnătură adunată este o voce în plus pentru binele animalelor și al orașului. Participați și voi la Misiunea Grivei”, menţionează USR Oradea.

Mai multe informații sunt accesibile pe site-ul Inițiativei cetățenești Misiunea Grivei: https://misiuneagrivei.ro/.