Ziua de 6 august va rămâne una dintre cele mai emoționante pentru absolvenții clasei a XII-a H de la Liceul „Emanuil Gojdu”, promoția 1992. Aceștia s-au reîntâlnit pentru prima oară de la finalizarea studiilor liceale, pentru a depăna împreună amintiri şi pentru a se bucura de realizările anilor care au trecut.

 

Evenimentul a fost organizat de Simona Zlibuț, președinta Asociației SOS Autism Bihor, care, într-una din zilele premergătoare întâlnirii, uitându-se peste pozele din liceu, a găsit sonetele din acea perioadă. La întâlnirea aniversară, care a avut loc duminică, 6 august, la Restaurantul Da Luca din Oradea, au fost prezenți 18 din cei 30 de absolvenți.

„Din păcate, doi colegi au decedat - un băiat, la aproximativ doi ani după terminarea liceului, și o colegă, în urmă cu cinci ani. Fosta noastră dirigintă a trecut la cele veșnice în urmă cu o lună. Domnia sa își dorea foarte mult să ne reîntâlnim, însă, din păcate, boala nu a cruțat-o nici pe ea”, ne-a mărturisit Simona Zlibuț.

Evenimentul a fost cu atât mai emoționant cu cât a fost prima întâlnire de acest gen organizată de la finalizarea studiilor liceale de către absolvenții clasei a XII-a H de la Liceul „Emanuil Gojdu”, promoția 1992, profil biologie – chimie.

„A fost o întâlnire emoționantă, pe care am așteptat-o cu foarte mult drag. Număram zilele până la întâlnire. Am fost o clasă alcătuită în majoritate de fete (28) și doi băieți. Din păcate, nu ne-am mai întâlnit de când am terminat liceul, însă dorim, pe cât posibil, să organizăm astfel de întâlniri o dată pe an, deoarece sunt foști colegi care sunt plecați peste hotare”, a mai spus interlocutoarea noastră. 

Simona Zlibuț a ținut să le mulțumească foștilor colegi care au răspuns pozitiv la această întâlnire, manifestându-și speranța ca, la următoarea întâlnire, să fie prezenți cu toții.