Cosmoparc Oradea l-a invitat pe Dumitru Prunariu, singurul român care a fost în spațiu, să povestească orădenilor despre experiența de cosmonaut și a explorării universului.

Întâlnirea va avea loc vineri, 19 ianuarie, la ora 18.00, la Ramada în sala Toscana. Chiar dacă înscrierile cu prezență fizică s-au încheiat, orădenii pot viziona evenimentul prin transmisie live, online. Pentru aceasta trebuie să intre pe site-ul cosmoparcoradea.ro și să își lase o adresă de e-mail pentru a putea primi link-ul de vizionare.

Parcul Astronomic Oradea este un proiect ambițios ce vizează construirea unui loc unic în Oradea și în România. Aici, pasionații de astronomie, tineri și vârstnici, vor putea explora tainele cosmosului și descoperi minunile cerului nocturn într-un mod distratic și interactiv.

Dumitru Dorin Prunariu s-a născut pe 27 septembrie 1952, în Brașov, și este singurul cosmonaut român care, la 14 mai 1981, a zburat în spațiul cosmic. A participat la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spațial „Intercosmos” și a petrecut în spațiu 7 zile, 20 de ore și 42 de minute. Este de profesie inginer aeronautic. A fost pe rând ofițer inginer în cadrul Comandamentului Aviației Militare, șef al Aviației civile române, președinte al Agenției Spațiale Române, ambasador al României în Federația Rusă, președinte al Comitetului ONU pentru Explorarea Pașnică a Spațiului Extra-atmosferic (UN COPUOS), președinte al Asociației Exploratorilor Spațiului Cosmic (ASE), vice-președinte al Comitetului de Relații Internationale al Agenției Spatiale Europene (ESA). În prezent are gradul de general-locotenent în rezervă.