Municipalitatea orădeană a anunţat că 24 de utilaje RER Vest (23 de sărăriţe şi o cisternă) au ieșit în teren ieri de la ora 7.00, acționând pe urgenţa I, II și III.

„Potrivit operatorului de salubritate RER Vest, au fost împrăștiate 135 de tone de material antiderapant solid, iar în zonele pietonale s-a intervenit cu aproximativ 5.000 de litri de clorură de calciu”, menţionează Primăria Oradea.

Reamintim că, la nivel de municipiu, sunt stabilite patru urgențe pentru cele peste 900 de artere de circulație, pe care se intervine în ordinea priorităţilor. Astfel, urgenţa I presupune deszăpezirea intrărilor și ieșirilor din oraș, a arterelor principale, a căilor mijloacelor de transport în comun; urgenţa a II-a vizează intervenţia pentru deszăpezirea drumurilor de acces între cvartalele de locuințe, a căilor de legătură dintre cartiere; urgenţa a III-a are în vedere toate străzile asfaltate din oraş, iar urgenţa a IV-a toate străzile neasfaltate din municipiu. Toate utilajele care ies în oraş sunt dotate cu sistem de monitorizare GPS, pentru ca de la centrul de control al RER să se poată vizualiza în timp real situarea şi evoluţia acestora în teren.