Pompierii militari bihoreni au intervenit azi, 29 martie, pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase manifestate la nivelul județului Bihor.

 

În cursul nopții de joi spre vineri, între orele  03.30 – 04.25, echipajele de pompieri militari ale Gărzii Sălard și Secției de Pompieri Beiuș au acționat în localitățile Șișterea (comuna Cetariu) și Răbăgani, pentru înlăturarea a doi copaci doborâți de vântul puternic pe carosabil.

De asemenea, în dimineața zilei de azi, 29 martie, în jurul orei 04.00, pompierii Gărzii 1 Mai și Detașamentului 1 Oradea au intervenit în Ceica, unde, timp de aproximativ trei ore, au acționat cu două autospeciale de intervenție, din care o autoscară și cu accesoriile specifice din dotare, pentru degajarea acoperișului de tablă al unei clădiri adiacente Bisericii Baptiste din localitate, căzut parțial pe DC 191 și peste un stâlp de telecomunicații.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor reamintește cetățenilor ca pe timpul manifestării fenomenelor meteorologice, să nu se deplaseze în apropierea copacilor, a panourilor publicitare sau a clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt.

Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea  autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură față de copaci  sau stâlpi de electricitate.