Reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) s-au aflat azi în judeţul Bihor, unde au prezentat proiectul pentru realizarea drumului expres care să lege Oradea de Arad.

La Prefectura Bihor, a avut loc o întâlnire de lucru între reprezentanți ai CNAIR și conducerea Consiliului Județean Bihor, reprezentată de președintele Pásztor Sándor și vicepreședintele Ioan Mang, prefecul județului Bihor, Ioan Mihaiu, viceprimarul municipiului Oradea, Florin Birta și opt primari bihoreni, în cadrul căreia s-a discutat despre Drumul Expres Arad - Oradea. Tot ieri, CNAIR a solicitat emiterea certificatului de urbanism, având în vedere intenția companiei de a urca pe SICAP proiectarea și execuția lucrării până la sfârșitul anului. Pentru realizarea proiectului, finanţarea urmând să fie asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Lungimea totală a drumului expres Arad – Oradea este de 123,338 kilometri, din care: 4,338 kilometri profil de autostradă cu trei benzi de circulație pe sens, 76 kilometri profil de drum expres cu două benzi de circulație pe sens și separator median, 43 kilometri profil de autostradă cu două benzi de circulație pe sens.