Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a transmis, ieri, câteva precizări privind condițiile de desfășurare în 17 iulie (azi-n.n.), a probei scrise din cadrul concursului de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din învățământul preuniversitar.  

 

Astfel, în contextul temperaturilor ridicate din aceste zile, Inspectoratul Școlar Județean Bihor a luat toate măsurile pentru organizarea în condiții optime a concursului. La selectarea centrelor s-a avut în vedere și modul în care acestea sunt sau pot fi echipate cu aparate de aer condiționat. Centrele amenajate la Colegiul Național „Onisifor Ghibu” Oradea și  Școala Gimnazială „Dacia” Oradea sunt dotate cu aer condiționat în toate sălile în care se organizează proba scrisă. La Colegiul Național „Emanuil Gojdu” Oradea ventilația este asigurată cu sisteme de aer condiționat mobil și ventilatoare, iar la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea sunt montate câte două ventilatoare în fiecare sală de examen. De asemenea, este asigurată apă potabilă pentru toți candidații în toate centrele, precum și asistență medicală. Candidații pot veni cu mini-ventilatoare de mână.

La nivelul județului Bihor concursul se desfășoară în patru centre:  Colegiul Național „Onisifor Ghibu” Oradea pentru învățătoare și educatoare în limbile minorităților naționale, limbi materne, respectiv moderne, științe socio-umane, educație fizică și sport; Școala Gimnazială „Dacia” Oradea pentru religie, învățământul special, învățătoare în limba română și educator-puericultor în limba română; Colegiul Național „Emanuil Gojdu” Oradea pentru arte, educatoare în limba română, limba și literatura română; Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea pentru disciplinele tehnice, științe. Accesul candidaților în centrele de concurs este permis până la ora 8.00. Transmiterea plicurilor sigilate cu subiecte în sălile de concurs se realizează de către președinte și secretarul comisiei din centrul de concurs sau de membrii desemnați de președintele comisiei din centrul de concurs, astfel încât la ora 9:00 acestea să fie desfăcute în prezența candidaților.