În acest sfârșit de săptămână, în Bihor se vor desfășura mai multe evenimente publice, unde jandarmii bihoreni vor fi prezenți pentru a asigura buna desfășurare a tuturor activităților la care vor lua parte cetățenii.

Efectivele de jandarmi vor acționa, independent sau în sistem integrat, alături de polițiști, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională și pentru verificarea legislației în vigoare.

„În perioada 26-28 august, vom asigura măsuri de ordine și siguranță publică la o serie de evenimente organizate în spațiul public, la care se așteaptă prezența unui număr mare de participanți. De vineri și până duminică vom fi prezenți la Festivalul Internațional Enjoy Music Băile Felix”, se afirmă într-un comunicat al Jandarmerie Bihor.

Tot în aceste zile, în mai multe localități din Bihor, se desfășoară evenimente cultural-artistice, la care jandarmii vor asigura un climat de ordine și siguranță: Aleșd, Valea lui Mihai, Tămășeu, Mișca, Copăcel, Remetea și Adoni.

Azi, 26 august, jandarmii vor fi prezenți la meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a dintre C.S.Lotus Băile Felix și F.C. Bihor Oradea pe stadionul Sânmartin, iar sâmbătă, 27 august, la manifestarea sportivă organizată de către Asociația Xterra Sport Bihor cu prilejul evenimentului Oradea Night Run.

„Suntem de asemenea preocupați și de turiștii care se vor afla în stațiunile montane din județul nostru și le recomandăm să se echipeze corespunzător condițiilor montane, să respecte marcajele sau indicatoarele și să nu se aventureze pe trasee care au grad de dificultate ridicat, decât dacă sunt pregătiți. Totodată, îi sfătuim să respecte legislaţia în vigoare pe linia picnicului. Recomandăm cetățenilor să evite implicarea în acțiuni de natură să tulbure liniștea publică, să supravegheze cu atenție copiii și să manifeste atenție la bunurile personale de valoare. În caz de nevoie adresați-vă cu încredere celei mai apropiate patrule de jandarmi sau sunați la numărul unic de urgență 112”, se mai subliniază într-un comunicat al Jandarmeriei Bihor.