Locuitorii de pe strada George Coșbuc din Oradea s-au alăturat demersului Primăriei Oradea de a descuraja șoferii să mai parcheze pe trotuare. Aceștia au amplasat, pe marginea trotuarelor, acolo unde parcau neregulamentar mașini, jardiniere cu flori.

Orădenii de pe str. George Coșbuc au găsit o metodă originală pentru a preîntâmpina parcările neregulamentare: au amplasat pe marginea trotuarelor jardiniere cu flori, la distanțe potrivite pentru a nu mai permite mașinilor să urce pe bordură.

Potrivit acestora, de cele mai multe ori, trotuarul devenea impracticabil, pietonii fiind obligați să ocolească mașinile mergând pe carosabil.

„Pe lângă faptul că, prin montarea jardinierelor, s-a oprit parcarea autoturismelor pe trotuar, mai există beneficiul înfrumusețării aspectului străzii, precum și beneficiul aducerii într-un spațiu 100% construit, a unei mici oaze de verdeață. Atât cât permit jardinierele, dar este o mică insulă de viață, care ne aduce aminte de faptul că orașul aparține cetățenilor. Direcția Tehnică din cadrul Primăriei Municipiului Oradea aplaudă această inițiativă și le mulțumește locuitorilor de pe strada George Coșbuc, invitându-i pe aceștia la un dialog direct cu Compartimentul Spații Verzi Urbane, Facilități de Agrement și Sport, care se oferă să le acorde consiliere și suport în ceea ce privește amenajarea jardinierelor și chiar punerea la dispoziție de plante pentru amenajarea lor”, au transmis reprezentanții Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Oradea.

Măsura nu este însă una nouă, fiind practicată de orădenii de pe diferite străzi (mai ales de către cei din zona centrală) cu mult timp înaintea celor de pe str. George Coșbuc.