Primăria Oradea invită, joi, 16 mai, de la ora 13.30, în sala 117 de la etajul 1, entitățile implicate în dezvoltarea locală în vederea semnării acordului de principiu pentru finanțarea Grădinii urbane Nufărul, cu scopul de a susține proiectul cu investiții ulterioare.

Municipalitatea derulează, în perioada 16 aprilie - 15 mai, consultarea publică pentru realizarea proiectului de investiții „Grădina urbană Nufărul”.

Grădina Urbană Nufărul se dorește a fi un loc de atracție și recreere atât pentru orădeni, cât și pentru cei care vizitează orașul. Va fi un loc special de promenadă, cu o grădină botanică închisă, cu 15 zone amenajate distinct, un lac creat artificial și punerea în valoare a pârâiașului existent, care face legătura cu Peța.

Proiectul presupune și realizarea unei promenade suspendate, care va face legătura între Peța și Lotus. Accesul la această pasarelă se va face dinspre malul Peței, dinspre Trade Center și dintr-un turn de observație, care va fi amplasat în mijlocul acestui complex botanic și care va fi realizat pe o structură ușoară.

Proiectul va fi depus spre finanțare prin Programul Regional Nord-Vest, prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională.