Forumul Democrat al Germanilor din Oradea a organizat, la finele săptămânii trecute, „Întâlnirea tinerilor germani 2019” – Jugendtreffen 2019.

Festivitatea, devenită una cu tradiție în Oradea, este așteptată cu nerăbdare de tinerii de etnie germană din Bihor şi nu numai, evenimentul fiind un bun prilej pentru participanți de a se întâlni și a lega prietenii, dar și de a duce mai departe cultura și obiceiurile germane.

Ediția din acest an a festivității a debutat sâmbătă, 13 iulie, cu parada porturilor populare, urmată de flashmob în centrul orașului și program cultural în Parcul Bălcescu, acesta din urmă fiind, însă, întrerupt din cauza vremii nefavorabile. Distracția s-a mutat în sala festivă a Universității Partium, unde a continuat cu bal, până seara târziu. Ieri, participanții au vizitat centrul istoric al Oradiei.

Potrivit lui Arnold Theisz, liderul germanilor din Oradea, la Jugendtreffen 2019 au participat aproximativ 140 de tineri germani din județele Maramureș, Satu Mare, Timiș și Bihor. Din Oradea, a fost prezentă atât grupa de tineri a FDG, cât și cea de seniori. În prezenți, FDG Oradea are 350 de membri, iar FDG Bihor, aproximativ 500.

Întâlnirea tinerilor germani se organizează la Oradea, în fiecare an, scopul evenimentului fiind socializarea tinerilor şvabi între ei, dar şi perpetuarea cântecelor şi dansurilor populare specifice, contribuind, astfel, la întărirea culturii şi tradiţiilor nemţeşti.