La bazinul didactic de înot de la Săcueni a avut loc joi, 22 iulie, o întâlnire de lucru, primul proiect finalizat și recepționat la sfârșitul lunii aprilie. În cadrul întâlnirii a fost analizat stadiul lucrărilor din Beiuş, Ştei, Salonta, Marghita, Valea lui Mihai.

 

Lucrările în localităţile menţionate ar urma să fie finalizate în această toamnă.

La discuții au participat vicepreședintele Consiliului Județean, Călin Gal, directorul Agenției de Dezvoltare Durabilă Bihor, Vitalyos Barna, primarii din cele șapte orașe unde sunt realizate bazinele de înot, constructorii și proiectantul.

„Scopul întâlnirii a fost acela de a discuta cu toți factorii implicați ce probleme întâmpină și de a căuta soluții pentru a putea finaliza cât mai repede lucrările, dat fiind faptul că au fost deja întârzieri în execuția acestor investiții”, a spus Călin Gal. „În prima parte a întâlnirii am făcut împreună o vizită la bazinul de la Săcueni, de la camera tehnică până la zona de agrement, pentru a vedea cu toții cum arată un proiect finalizat. Le mulțumesc tuturor celor care au fost prezenți pentru implicare”, a mai precizat Călin Gal, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Orașele Săcueni, Beiuș, Ștei, Marghita, Salonta și Valea lui Mihai vor avea câte un complex cu două bazine de înot didactice, cu dimensiuni de 25×12,5 m, respectiv 6×12,5 m, cu grupuri sanitare, vestiare și tribune. În Nucet va fi construit un singur bazin, de tip semi-olimpic, cu dimensiunea 25 m x 12,5 m. Bugetul alocat pentru întreaga investiție este de 35,7 milioane de lei. Cu excepția orașului Salonta, unde constructorul este SC Davinci SRL, în celelalte localități este responsabilă de lucrări firma Costa Voc Impex SRL.