Atmosferă frumoasă astăzi la ceremonia de sfârșit de an de la Colegiul Economic „Partenie Cosma”. Baloane colorate, flori, discursuri emoționante, sute de părinți și zeci de cadre didactice în sărbătoare. Directorul Daniel Negrean, cercetat de Inspectorat și de Ministerul Educației pentru că le-a cerut bani elevilor, s-a comportat ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

Curtea interioară a Colegiului Economic „Partenie Cosma” a fost luată cu asalt vineri de părinți, rude și prieteni veniți să asiste la momentul emoționant în care elevii și-au luat adio de la colegi și profesori. Evenimentul a fost moderat de directorul adjunct, fost șef al Inpsectoratului Școlar Județean Bihor, Virgil Blage, și a început cu intonarea Gaudeamus și a Imnului Național. Au fost apoi premiați, rând pe rând, absolvenții cu rezultate deosebite. Elevii și-au ovaționat colegii premiați dar și profesorii care le-au înmânat premiile. Printre discursuri s-a remarcat cel al Nicoletei Nica, profesoara care le-a spus elevilor „Am fost supranumiți clasa blestemată. Dar Dumnezeu ne-a trimis atâtea binecuvântări ca nu  le-am mai putut ține șirul. Vine bac-ul. Hai să arătăm ce putem!”

Șeful de promoție, Ștefan Paul Bodea, a spus, adresându-se colegilor, că i-ar plăcea să „poată măsura timpul nu doar în ani ci în experiențele petrecute împreună”.

Daniel Negrean a ținut un discurs echilibrat subliniind că este un moment încărcat de emoții profunde, din partea absolvenților, a profesorilor diriginți și a părinților. A vorbit despre condițiile pe care le oferă școala, despre „cel mai frumos și modern campus școlar din Oradea” și a afirmat că a venit momentul ca absolvenții să demonstreze că sunt pregătiți să reușească la bacalaureat și la „celelalte examene ale vieții”.

Evenimentul s-a încheiat pe melodia „Ani de liceu” cu lansarea baloanelor colorate și aruncarea în aer a tocilor.

Generația care a absolvit în acest an Colegiul Economic „Partenie Cosma” va rămâne pentru multe lucruri în amintire dar, în mod cert, va fi cunoscută ca generația care a avut curajul să ia atitudine și să lupte împotriva a ceea ce ea a considerat că nu e corect. Și nu e puțin lucru în învățământul românesc.