Etapa de înscriere a candidaților la Concursul național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învățământul preuniversitar - sesiunea 2024, atât pentru candidații promoțiilor anterioare cât și pentru absolvenții promoției curente s-a desfășurat în perioada 8 - 17 mai în sala festivă a Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul” Oradea.

 

În județul Bihor, pentru participarea la concurs s-au înscris 1.415 candidați (1.157 serie anterioară și 258 serie curentă). Concursul la nivelul județului Bihor se desfășoară în patru centre: Colegiul Național „Onisifor Ghibu” Oradea pentru învățătoare și educatoare în limbile minorităților naționale, limbi materne respectiv moderne, științe socio-umane, educație fizică și sport; Școala Gimnazială „Dacia” Oradea pentru religie, învățământul special, învățătoare în limba română și educator-puericultor în limba română; Colegiul Național „Emanuil Gojdu” Oradea pentru arte, educatoare în limba română, limba și literatura română; Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea pentru disciplinele tehnice, științe. Concursul se va desfășura în data de 17 iulie 2024, afișarea rezultatelor inițiale fiind programată pentru 23 iulie .. Înregistrarea contestațiilor va fi realizată în perioada 23-24 iulie, iar afișarea rezultatelor finale are ca termen data de 31 iulie ..

Accesul candidaților în centrele de concurs este permis până la ora 8.00. Transmiterea plicurilor sigilate cu subiecte în sălile de concurs se realizează de către președinte și secretarul comisiei din centrul de concurs sau de membrii desemnați de președintele comisiei din centrul de concurs, astfel încât la ora 9.00 acestea să fie desfăcute în prezența candidaților.

După derularea etapelor de mobilitate, pentru concurs au fost publicate 105 posturi didactice/catedre vacante în vederea angajării pe perioadă nedeterminată (94 în mediul urban iar 11 în rural). De asemenea, au fost publicate 1.345 posturi didactice/catedre/fracțiuni de catedră în vederea angajării pe perioadă determinată (660 urban, 685 rural), 339 fiind complete. După finalizarea concursului, vor avea loc ședințe de repartizare conform calendarului mobilității. Toată informația necesară cu privire la mobilitatea personalului didactic poate fi găsită pe site-ul www.isjbihor.ro la secțiunea Resurse.