În weekend s-a disputat pe Agarstadion, din Kincsem Park, cunoscutul Derby de ogari care are loc regulat la Budapesta. Au participat peste 60 de câini, majoritatea din Ungaria dar și din țări limitrofe. Printre cei care au urcat pe podium s-au numărat de această dată și doi tineri ogari antrenați în Sântandrei.

Astfel, masculul DragonHeart Pedro s-a clasat pe locul II în proba de sprint, 280 de metri. „Sunt mulțumit de Pedro, fiindcă are doar un an și nouă luni, deci rezultatul lui e promițător. A și condus cursa până aproape la jumătate, dar a fost prins din spate de un câine mai experimentat. A fost doar al treilea său concurs, și sper de la el să progreseze în continuare. Contează mult aportul antrenorilor mei, Laszlo Petz și Narcisa, care se ocupă de încă doi căței ce așteaptă să concureze: Ginger și Davina”, spune stăpânul ogarului, Dani Gavriș.

De asemenea, pe locul III, tot în proba de sprint s-a clasat DiamondHeart Sheyla, deținută de Andrei Hendrea, din Sântandrei. „Mă așteptam să urce pe podium fiindcă deși e tânără, femela Sheyla are deja în palmares două concursuri câștigate, unul de căței la vârsta de 11 luni și un concurs de maturi disputat în județul Sălaj. Acum sperăm să se facă o pistă dedicată ogarilor și în România, fiindcă la noi e greu cu condițiile. De altfel, pentru ogarii noștri a fost mai dificil la Budapesta, unde e pistă rotundă, pe când noi, acasă, îi pregătim pe o pistă de antrenament dreaptă. Dețin această rasă de 20 de ani, de când aveam doar 6 ani, când tatăl meu a adus primul ogar. Dar e un fel de moștenire de familie fiindcă și bunicul a avut ogari”, transmite Andrei Hendrea.

Următoarea cursă avută în vedere va fi derby-ul care va avea loc tot la Budapesta, pe 2 iunie.