Primăria Oradea a început demolarea caselor de la intersecţia bulevardului Decebal cu strada Tudor Vladimirescu, pentru a permite construirea viitorului pasaj subteran.

Casele, cumpărate de municipalitate anul trecut cu o sumă totală de circa un milion de euro, erau goale încă de la începutul anului. După ce au fost efectuate debranşările de la reţelele de energie electrică şi gaz, marţi au început demolările cu casele situate pe partea dreaptă a străzii Tudor Vladimirescu pe sensul de mers către centru. În timpul lucrărilor de demolare, circulaţia a fost restricţionată pe o singură bandă pe sensul de mers către zona centrală. Toate casele vizate trebuie demolate până la sfârşitul acestei luni. Contractul pentru realizarea pasajului care va subtraversa bulevardul Decebal a fost semnat deja în data de 9 mai cu asocierea formată din Freyrom - lider, Inginerie Drumuri şi Poduri - Asociat 1, Integrated Road Solutions - Asociat 2 și Procons  Group - Asociat 3, având ca subcontractanți pe Zeco Electronics and Import Export, Cornel & Cornel Topoexim, Crito Prod, Drumuri Orăşeneşti, Arc Geostudies, Mecatron, Redis, Elmas, Construcţii Feroviare Mureş, Smart Mob Construct, Ritmoteh, Aedilis Proiect. Valoarea constractului este de 39.406.505,06 lei fără TVA, finanţarea urmând să fie asigurată prin Programul Regional Nord - Vest 2021 - 2027.

Lățimea părții carosabile va fi de 13 m, cu 4 benzi de circulație a câte 3,25 m fiecare și câte 2 benzi de circulație pe sens.

Circulația pietonală va fi asigurată prin trotuarele propuse în lungul Bulevardului, iar traversarea peste pasaj se va realiza prin treceri pentru pietoni în zona bretelelor carosabile și a trotuarelor de legătură amplasate în zona verde. Pentru a nu se crea ambuteiaje pe bulevard, traversarea Bulevardului Decebal se va realiza printr-un pasaj subteran pietonal din beton armat, prevăzut atât pentru pietoni, cât și pentru persoanele cu dizabilități.