Aproape 400 de elevi au participat la cele două programe de educație muzeală: „Dragobetele - Sărbătoarea iubirii, la Muzeu” şi „1 Martie călător îți aduce un mărțişor”, care s-au desfășurat în perioada 21-24 februarie. Printre ei s-au aflat și elevii clasei a II-a B de la Liceul „Don Orione” din Oradea, însoțiți de prof. Iohana Florentina Păscar.

Muzeul Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal a sărbătorit venirea primăverii prin organizarea, în perioada 21-24 februarie, a două programe de educație muzeală: „Dragobetele - Sărbătoarea iubirii, la Muzeu” şi „1 Martie călător îți aduce un mărțişor”, la care au participat 344 de elevi.

Astfel, programul „Dragobetele - Sărbătoarea iubirii, la Muzeu”, organizat la Muzeele Memoriale „Ady Endre” și „Iosif Vulcan”, a dorit să aducă la lumină povestea de iubire a unor cupluri cunoscute: Ady Endre și Adel Brull - Leda, respectiv Mihai Eminescu și Veronica Micle. Totodată, elevii și-au încercat inspirația scriind scrisori de dragoste pentru o persoană iubită și au făcut puzzle-uri care au înfățișat perechile de îndrăgostiți amintite. Atelierul s-a bucurat de un real succes în rândul elevilor, aceștia participând în număr de 142.

La sediul Muzeului Țării Crișurilor și la cel al Muzeului Memorial „Aurel Lazăr”, s-a desfășurat programul de educație muzeală „1 Martie călător îți aduce un mărțişor”. La Muzeul Țării Crișurilor, au avut loc atelierele de confecționat mărțișoare, de dăruit și de gustat (din materiale textile, ceramică și turtă dulce), care au readus în fața participanților modele și tehnici vechi de realizare a acestui îndrăgit simbol al primăverii și au fost susținute de meșterii populari din Bihor, Maria Boroș, Ana Florea și Anamaria Agoston.

Miercuri, 22 februarie, elevii din clasa a II-a B, de la Liceul „Don Orione” din Oradea, însoțiți de doamna lor învățătoare, prof. Iohana Florentina Păscar, au participat la Muzeul Țării Crișurilor, la un atelier de turtă dulce, o activitate extrașcolară de confecţionat mărţișoare, de dăruit și de gustat, după care au făcut o vizită ghidată la Secția de Etnografie a muzeului. La final, copiii au făcut o poză de grup în curtea muzeului.

Totodată, atelierul de confecționat felicitări de 1 Martie pentru mămici și bunici, organizat la Muzeul Memorial „Aurel Lazăr”, a adus o reală bucurie pe fețele celor mici. În cadrul  acestui program, au trecut pragul muzeului 202 elevi care, cu siguranță, își vor surprinde în mod plăcut mamele și bunicile prin oferirea mărțișoarelor speciale.

Partenerii acestor evenimente au fost: Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” și Asociația „Prietenii Muzeului Țării Crișurilor”.