Spitalul Clinic Judeţean de Urgență Oradea va beneficia prin intermediul unei donații de un aparat ultramodern (Spincare) pentru tratamentul arsurilor, oferit Clubului Lions de către SH Medical din Oradea prin bunăvoinţa lui Sorin Bibărţan.

Aparatul, de 18.740 de lei, va intra în dotarea Secției Clinice de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă.

Acest aparat ultramodern are rolul de a pulveriza peste leziunea de arsură un substituent sintetic temporar de piele (piele artificială) care are rolul de a proteja şi a crea un mediu cât mai propice vindecării arsurii. În consecință, riscul de infectare a arsurii este scăzut la maxim, iar pierderile de substanţe dinspre organism spre exterior scad foarte mult. Leziunea arsă se vindecă mult mai repede scăzând mult disconfortul şi durerea produsă de arsură, iar riscurile vitale în cazul unei arsuri extinse scad şi ele.

„Suntem deosebit de încântaţi de faptul că pacienţii tratați în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgență Oradea vor beneficia, în premieră în România, de unul din cele mai moderne tratamente existente la ora actuală”, susține managerul Spitalului, dr. Lucia Daina.