Horia Maxim, unul din cei mai buni pianiști români ai zilelor noastre, conferențiază, pentru viitorii muzicieni ai Universității din Oradea.

Pianistul Horia Maxim se va întâlni joi, 10 iunie, la amiază, cu studenții Departamentului de Muzică al Facultății de Arte, a Universității din Oradea. Evenimentul face parte din seria întâlnirilor cu muzicieni de elită, desfășurate în cadrul Proiectului ROSE.

Considerat unul dintre cei mai buni pianiști ai generației sale, doctor în muzică, Horia Maxim este conferențiar universitar la Universitatea Națională de Muzică din București.

„Anvergura staturii sale de interpret este sugerată, nu mai puțin, de complexitatea expresiei muzicale, demonstrate de acesta în abordarea unui repertoriu vast și complex, ca solist concertist. E fost colaborator, în peste 500 de concerte, al majorității orchestrelor simfonice din România și partener al unor importanți interpreți români sau străini, în recitaluri camerale, susținute pe scene din Germania, Franța, Italia, Austria, Israel, Japonia și, bineînțeles, România”, spune lect. univ. dr. Ariadna Mircescu, coordonatoarea programului de studii Interpretare Muzicală – Instrumente, din cadrul Departamentului de Muzică, al Facultății de Arte a Universității din Oradea.