Ploile din weekend au adus în atenția publicului o situație neplăcută care pare că se tot repetă. La Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU) de la Spitalul Județean, apa se prelinge pe pereți deși construcția a fost dată în folosință în urmă cu doar doi ani. Aparatura medicală nu a fost afectată.

Bolnavii care au ajuns sâmbătă la UPU au fost surprinși să vadă, la intrare, găleți menite să adune apa care picura din tavan. Situația nu este nouă, șeful UPU Hadrian Borcea susținând că aceste scene se repetă mereu, după ploaie.

„Este o mică terasă deasupra sălii de așteptare a pacienților, unde se adună apa și se infiltrează. A plouat și în zona Computerului Tomograf de la Radiologie. Am informat de fiecare dată constructorul despre situație și au spus că au reparat. Ba chiar au și zugrăvit. De fiecare dată când se trage o conductă pentru aer condiționat, se perforează o membrană care acoperă zona, și apar infiltrații”, a declarat medicul Hadrian Borcea.   

Noul sediu al UPU-SMURD Oradea a fost inaugurat la jumătatea lunii noiembrie în 2020 și a costat în jur de 32 de milioane de lei, fiind conceput după modelul foilor de ceapă, în jurul pacientului.

Contractul de lucrări a fost semnat în decembrie 2018, cu asocierea formată din Drumuri Bihor - lider de asociere și Construcții Erbașu, care i-au avut ca subcontractanți pe Hospital Tehnical Solution - pentru lucrări de instalaţii sanitare și de gaze medicale, Termoline - pentru lucrări de instalații de încălzire și climatizare și Zublin România - pentru lucrări de fundare pe piloți. Licitația a fost organizată de Ministerul Sănătății. Proiectantul general a fost al Poliart Oradea, iar proiectantul de specialitate a fost Termoline.