Lumina Sfântă a Crăciunului, vestită prin colindele copiilor de la parohia Ioșia Nord, a umplut, în seara de Ajun,  inimile credincioșilor.

 

„Ne dați, ori nu ne dați?”, au întrebat, într-un glas, copiii parohiei, la intrarea în biserică, după care, coordonați de doamna preoteasă Flori Bicăzan, au prezentat un frumos program de colinde, îmbrăcați în straie populare.

„Crăciunul este despre a dărui. Și, pentru că pruncul Iisus a venit pe pământ ca Dar, și s-a născut în sufletele noastre, noi, la rândul nostru, am venit să vă dăruim o bucățică din sufletele noastre”, a spus, plină de emoție, prof. Flori Bicăzan, în deschiderea programului.

„Larg deschideți poarta/ sufletelor voastre/ N-am venit să cerem/ Am venit să dăm...”, au cântat, în cor, cei mai mici și cei mai tineri credincioși ai parohiei.

Serbarea a continuat cu colindele „Noi în seara de Crăciun” și „Gazde mari nu mai dormiți”, după care copiii au adus un omagiu martirilor din închisorile comuniste, cântând: „A venit și-aici Crăciunul/ Să ne mângâie surghiunul./ Cade alba nea/ Peste viața mea/ Peste suflet ninge./ Cade alba nea/ Peste viața mea/ Care-aici se stinge...”. Sunt versurile de început ale celui mai cunoscut colind compus de Radu Gyr în închisorile comuniste.

Greu de conceput că marea sărbătoare a Nașterii Domnului, atât de plină de bucurie, lumină și dragoste, poate rima, în vreun context, cu surghiunul. Crăciunul este despre bucurie, Crăciunul este despre Naștere și, totuși, pentru o lungă și neagră perioadă, Crăciunul a fost despre surghiun…

Cerul și pământul s-au unit în noaptea Sfântă a Nașterii lui Iisus, „Cerul și pământul” fiind și titlul colindei pe care copiii au interpretat-o împreună cu părinții lor, în seara de Crăciun, pe scena din fața altarului.

La final, a sosit Moșul cel darnic și bun, care a împărțit cadouri tuturor copiilor.

„Hristos s-a născut! A fost o seară magică, plină de binecuvântări cerești! Felicitări micilor colindători, conduși de doamna preoteasă Flori Bicăzan!! Felicitări părinților și bunicilor!! Sărbători cu sănătate și bucurie să vă dăruiască Dumnezeu!”, a fost mesajul transmis de preotul Felix Bicăzan, parohul bisericii.