Lucrările de reabilitare termică a Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” de pe str. Aluminei, începute acum un an, avansează, urmând să fie gata până la începutul anului viitor. Finanţarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014–2020.

Executantul lucrărilor este firma Eurociv Cons, iar prețul contractului este de 6.823.878,20 lei (fără TVA).

„Unul dintre obiectivele specifice ale proiectului îl reprezintă reducerea consumului anual de energie primară cu 45% față de consumul inițial, acest lucru aducând beneficii evidente din punct de vedere a reducerii pierderilor de căldură, a îmbunătățirii confortului interior și a eficienției energetice. Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” este a șasea unitate de învățământ din municipiul Oradea reabilitată energetic pe fonduri europene, după Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, Colegiul Național „Onisifor Ghibu”, Școala Gimnazială „Dacia”, Grădinița nr. 20 și Școala Gimnazială nr. 11”, a precizat primarul Florin Birta.

Tot pe fonduri europene s-a reabilitat energetic extinderile realizate la Grădinița nr. 53 și Creșa nr. 7 (str. Călugăreni, nr. 4 A), la Grădinița nr. 28 și Creșa nr. 4 (Aleea Onisifor Ghibu, nr. 16) și s-a construit grădinița și creșa eficientă energetic din Parcul Industrial I (str. Gh. Mărdărescu nr. 12).

Imobilul situat pe str. Aluminei nr. 88 în care funcționează Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” este alcătuit din trei corpuri de clădire: Corpul A (P+2E), Corpul B (P+2E) și Corp clădire sala de sport (P).          

În ceea ce privește lucrările executate până în prezent, a fost finalizată, atât la corpul A, cât și la Corpul B, înlocuirea instalației de încălzire. „La corpul B a fost înlocuită integral învelitoarea din ţiglă, au fost izolate termic fațadele cu vată minerală, apoi suprafața acestora a fost amorsată, în acest moment lucrându-se la aplicarea tencuielilor decorative.

Lucrările de înlocuire a instalaţiei sanitare sunt executate în proporție de 60%. După finalizarea reabilitării Corpului B, vor începe lucrările și la Corpul A, aici funcționând momentan sălile de clasă”, menţionează Primăria Oradea.

După terminarea lucrărilor pe fonduri europene se va trece la reabilitarea interioară a clădirii din fonduri de la bugetul local, urmând să fie executate finisaje interioare/zugrăveli, amenajarea grupurilor sanitare, înlocuire gresie/faianță, montare pardoseală din tarkett și înlocuirea ușilor la sălile de clasă.