În perioada 21-23 septembrie, în Cetatea Oradea, se va desfășura o nouă ediție a Sărbătorii Recoltei, eveniment ce va oferi participanților, pe lângă expozițiile cu standuri de produse tradiționale, concerte live cu artiști în vogă, printre care Lidia Buble.

Producători de legume și fructe din Bihor

Sărbătoarea Recoltei 2018 aduce la Oradea trei zile dedicate belșugului toamnei, tradițiilor și obiceiurilor acestui anotimp, dar și concerte live cu artiști în vogă și un spectacol folcloric „In Memoriam Florica Duma”. La standuri vor fi prezenți producători de legume și fructe din Bihor, dar și producători agroalimentari de produse tradiționale, care își vor expune și oferi spre vânzare produsele proprii. Astfel, în fiecare zi a evenimentului, de vineri până duminică, între orele 11.00 - 20.00, producătorii autohtoni îi vor aștepta pe vizitatori cu recolta din acest an, cu produse care mai de care mai gustoase și mai apetisante. De la fructe și legume, până la tradiționala zacuscă sau preparate din miere de albine. În plus, în fiecare din cele trei zile de sărbătoare se va desfășura câte un concert live pe scena mare din Cetate. Astăzi, 21 septembrie, de la ora 20.00, vor evolua talentații membri ai trupei Ad Libitum Voices, unul dintre primele grupuri vocale din România ce adoptă stilul pop opera. În seara zilei de sâmbătă va concerta Lidia Buble, una dintre cele mai în vogă soliste din România, care va urca pe scenă tot de la ora 20.00. Ziua de duminică va fi una specială, întrucât se va încheia cu un spectacol folcloric „In Memoriam Florica Duma”. Începând cu ora 19.00, pe scena din Cetate vor urca Grigore Leșe, Laura Lavric, Angela Buciu, Stana Stepănescu, Corina Szatmari, Otilia Haragoș, Felicia Costin, Cornelia Covaciu și Luminița Tomuța, acompaniați de Orchestra Ansamblului Artistic Profesionist Crișana.

Workshop-uri tematice

„Programul acestei ediții a Sărbătorii Recoltei cuprinde și workshop-uri tematice. Scopul acestora este de a identifica posibilități de colaborare între producătorii agroalimentari locali și unități din industria ospitalității (restaurante/unități de alimentație publică), precum și cel de a susține comercializarea fructelor în regiunea Crișana”, anunță organizatorii evenimentului.

Astfel, astăzi, 21 septembrie, de la ora 18.00, în corpul I al Cetății Oradea, la etajul 1, va avea loc workshop-ul „Oportunități privind colaborarea dintre producătorii agroalimentari locali și industria ospitalității: prezent și perspective”, iar sâmbătă, 22 septembrie, în Corpul I, la etajul 1, începând cu ora 10.00, va avea loc workshop-ul „Livezi superintensive și arbuști fructiferi: oportunități pentru finanțarea și valorificarea fructelor”. Locurile la aceste workshop-uri sunt limitate, fiind necesară o înscriere prealabilă.

Pe de altă parte, copiii se vor putea bucura de tobogane și trambuline și se vor distra construind un coș de fructe virtual.

Intrarea este liberă!